coaching

Coaching

Coaching om op weg geholpen te worden als je in de knoop zit

Wat zeggen klanten die een coachingstraject hebben gevolgd?

“Ik heb bij coaching geleerd om mijn grenzen beter aan te geven.”
“Mijn manier van werken kost mij nu minder energie.”
“Ik kan nu beter omgaan met “lastige” cliënten.

Coaching in Heiloo – Alkmaar – Limmen helpt jouw problemen op het werk en in je privéleven aan te pakken

Bij coaching staan actuele problemen entraal. Coaching helpt je het heft in eigen hand te nemen om je problemen aan te pakken. Coaching helpt je autonoom te functioneren en je zelfsturing te vergroten. Het kan gaan om loopbaan coaching of  lifecoaching.

Voor wie is coaching is geschikt?

Basanos Coaching richt zich op alle mensen die willen onderzoeken wat hen belemmert om hun persoonlijke doelen te behalen op het werk en in hun privéleven. Als je weet wat je belemmert, dat je daar stapje voor stapje aan werkt om toch je doelen te behalen.

Wanneer coaching?

Als je vragen hebt over de richting die je in wilt slaan op je werk, in je relaties met familieleden, collega’s en vrienden. Misschien vind je het moeilijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Je kunt bijvoorbeeld moeilijk je draai vinden na een scheiding, verhuizing, of het verlies van een dierbare.

 Wat gaan we doen bij coaching?

We hebben eerst een intakegesprek, waarbij wij kennismaken en jouw verwachtingen ten aanzien van coaching bespreken. Ook bespreek ik met jou wat mijn werkwijze is, de werkwijze van een coach. Samen met jou kijk ik naar wat precies je concrete vraag is  en wat je persoonlijke doelen zijn. Daar maken we resultaatgerichte afspraken over.

In overleg met jou kiezen we voor werkvormen die bij jou passen. Dat kan heel divers zijn. Je krijgt oefeningen mee om in de praktijk te brengen. Voor klanten (coachees) die niet lang stil willen blijven zitten, bied ik bijvoorbeeld wandelcoaching aan. Een ander vindt het misschien prettig om door middel van kritische vragen, de zogenaamde Socratische methode,  duidelijkheid bij zichzelf te krijgen. Spellen behoren ook tot de mogelijkheden om tot een beter inzicht te komen in jezelf.

Na iedere coachingsbijeenkomst schrijf je een verslagje over hoe je de bijeenkomst hebt ervaren. Voor iedere bijeenkomst schrijf je kort op wat je in de praktijk hebt meegemaakt. Heb je je bijvoorbeeld gehouden aan je voornemens en doelen? Waardoor lukte dat wel/niet? Hoe zou je dat dan de volgende keer aanpakken?

Werkwijze kort coachingstraject werk en/of priveproblemen

Tijdelijk afgeperkt begeleidingstraject van 3 tot 10 bijeenkomsten van 60 minuten.

Tarieven

Nader overeen te komen.

Contact

Bel mij op 06 510 43846 of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Wie in zichzelf gelooft, hoeft zich nooit te bewijzen

Geef mij werk dat bij mij past, en ik hoef nooit meer te werken (Confucius)

Wat men moet leren doen, leert men door te doen (Aristoteles)